måndag 30 december 2013

2,5 mån och årets sista dag

Den värsta redsleaven hittills, dagen innan julafton. Det här är taget på kvällen efter insmorning och det brände som eld över hela kroppen. Börjar nu få små torra och kliande fläckar även på benen.


En vecka senare, lite mindre rött. Börjar få "rithud", drar man ett streck över huden blir det vitt och stannar så ett bra tag


Hals och bröst mycket bättre ut
De senaste veckorna har jag märkt av en lååångsam läkning av huden. Samtidigt så har symptomen flyttat på sig i kroppen. Ansiktet är mindre rött, mindre flagor. Armarna är rödare men känns mycket bättre, det gör inte alls lika ont att röra dom. Små torra fläckar poppar upp varje dag på benen. Svettningarna kommer och går, svettades som en tok på bion häromdagen men ingenting efter en löptur dagen innan. Jag har försökt att yoga så ofta jag kan och känner mig mentalt mycket starkare. Har klarat jobbet utan större problem. Insett att det värsta är inte hur jag ser ut i spegeln utan hur det känns från insidan och ut, om huden känns "obekväm" eller helt ok, ja allt är ju relativt. Jag har kunnat sova flera nätter utan någon allergimedicin men vaknar fortarande upp ibland av kliandet och svettningar. MEN allt är inte frid och fröjd än på långa vägar. Jag är fortfarande snustorr, har hud som går sönder så fort jag råkar komma åt den, känner mig obekväm och öm när jag vaknar, Eftersom jag måste smörja mig så ofta har jag börjat få små små kvisslor på huden som går sönder om man klämmer dom, väldigt svårt att låta bli!

2013 var inget toppår på många sätt. Nu ser jag fram emot ett nytt år och förhoppningsvis en ny hud.
Mer yoga, mindre stress. Mer kärlek och mindre jobb. Leva i nuet och inte oroa mig för framtiden.
2014, du är välkommen!!

9 kommentarer:

  1. Hallå!
    Hur går det för dig? Jag har också slutat med kortison men verkar köra på en annan metod än dig. Spännande!
    Hur går det med solningen? Jag fick också remiss dit och undrar om det blev sämre/bättre? Min blogg: johannabe.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Hej igen och kul att du svarade :)
    Nej jag hittade till itsan själv, man blir ju lite av en specialist på att googla ;) ah okej, jag tar inga mediciner alls för tillfället utan smörjer med kokosolja eller calendula olja om jag vaknar på natten. Det har funkat hittills.
    Tänkte boka in solning idag så får vi se när jag får komma :) mitt största problemområde är mina armar, annars fjällar jag mest från rygg nu...
    Men du äter 'som vanligt'? Jag följer lite av Donias tips också, hört talas om henne? Kommer inte på hennes hemsida nu men något med 'healing eczema journey'. Så nu är jag på en veckas fastning för att se om det skyndar på processen något..
    Hoppas du mår bra :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja jag var lite som besatt i början med googlandet. Nu tycker jag det är lite jobbigt att gå in på forumet faktiskt... gör det bara när jag har dåliga dagar. Annars försöker jag leva på som vanligt. Äter i princip som "vanligt". Försöker undvika mjölkprodukter, socker och stora mängder alkohol. Tar kosttillskott av omega 3 eller jättenattljusolja och d-vitamin och chlorella. Sen börjar jag alltid mornarna med en grön smoothie för att boosta kroppen. Har också provat kokosolja men det hjälper inte så bra så torr som jag är nu. Kör faktiskt på canoderm och miniderm men jag använder ingen tvål.

      Har du bara problem med fjällning eller har du börjat få områden med "ooze" också? Vet inget bra svenskt ord för det :)
      Hals och ansikte var värst för mig månad 1-2, sen blev det armarna, nu är det benen och knävecken (AJ). Sen ska vi inte tala om svettningarna och sömnlösheten i början, psykiskt knäckande! har du märkt av det än?

      Jag har inte hört talas om Donia. Skulle vara intressant att läsa! Vart fick du tag på calendula olja nånstans? Just nu vågar jag inte experimentera så mycket då allt är OK och det funkar att jobba.

      Hoppas du har en skön och klifri helg! :)

      Radera
  3. Jag förstår helt, jag börjar också bli trött på att googla. Nångång måste man ju 'landa' i det man tänkt göra också.. Okej, då gör vi ändå ganska lika. Jag har slutat att juice fasta nu men gör som du: dricker en juice på morgonen. Äter oftast en raw food lunch men det är ju typ sallad bara. Och på kvällen juice igen, kan inte börja äta 'riktig' mat ännu.. Mm det har börjat ooza på hals och nacke, så jävla vidrigt. Och svettas på nätterna också. Just nu har jag eksem på hals, axlar litegrann på benen och jättemycket på armarna. Längtar så tills detta är över men det är nog långt borta. Och ja jag fjällar som en fisk hehe.. Har inte hittat någon vettig läkare än heller!
    Calendula oljan kan du köpa på Life. Märket är wendela, en gul flaska.
    Hur räknar du dina flares?
    Imorgon ska jag sola en andra gång! Hoppas dj mår bra! Kram

    SvaraRadera
  4. Hej igen!
    Tack för ditt svar sist. Jag tänkte bara höra hur du mår nu? Har det lagt sig på halsen helt och hur lång tid tog det för dig? Fick du i ansiktet också?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vet inte om du såg att jag skrev till dig på din blogg igår?
      Jo men jag mår helt ok. Har en lite känsla av att det är en ny flare på gång.
      De senaste veckorna har huden varit helt ok, torr och fnasig som tusan men det överlever jag.
      Halsen är fortfarande känslig och inte helt läkt. De första 2 månaderna hade jag stora ytor som oozade på halsen. När det la sig var den så torr och stram att jag inte kunde vända på huvudet.Nu, snart 3,5 månader in i TSW svettas jag fortfarande mycket vid just halsen och huden ser nu ut som att den är "gammal", inte så torr men rynkig.
      Jag oozade bara lite i ansiktet den första månaden eller så. Sen dess har jag mest haft problem med torr o rynkig hud runt ögonen och konstant flagande i ansiktet.

      Hur är det med dig? Lyckas du sova ok? Hur har solningen gått? Du får gärna maila mig om du vill veta mer eller behöver skriva av dig!
      kram

      Radera
  5. Vad har du för mail? Jag hittar den inte :) .. Jo jag såg din kommentar också, tack!

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Jag skulle så gärna vilja maila dig och fråga tusen frågor...Om det är okej? Och vad är mailen i så fall? Du är så otroligt inspirerande! Jag har precis börjat min outhärdliga resa... Underbart att se att du blev så mycket bättre!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Kul att du hittat hit och att du tycker att det är inspirerande att läsa.
      Du kan maila och fråga mig vad som helst på filippish@gmail.com
      kram

      Radera